atelier

FAQ NL

Vaak gestelde vragen

Heb je nog vragen? Je zult het het antwoord zeker hieronder vinden. Moest dit niet het geval zijn, neem contact met ons op.

Ik ben een man, ben ik welkom?

Zeker en vast! Onze workshops tellen gemiddeld 65% vrouwen en 35% mannen. Elke persoon die zin heeft om te leren klussen is welkom.

Hoe kan ik contact opnemen met u?

Indien je geen antwoorden op uw vragen hebt gevonden, stuur ons een email naar contact@deplantrekkers.be. We beantwoorden je vragen zo spoedig mogelijk.
Je kunt ook telefonisch contact opnemen met ons van maandag tem vrijdag van 9u tot 18u op het nummer 02 609 56 66. Als we niet op kantoor zijn, kan je ons een bericht achterlaten.

Wat moet ik doen als ik mijn deelname aan de workshop moet annuleren?

Onze workshops kunnen niet worden terugbetaald.
Indien je je inschrijving annuleert minstens 3 dagen vóór de workshop kan die inschrijving worden verplaatst naar een andere datum (of het thema kan veranderd worden). Indien je je inschrijving wenst te annuleren minder dan 3 dagen vóór de workshop is een verplaatsing van inschrijving niet meer mogelijk maar kan je vervangen worden door iemand van jouw keuze.
Al onze verkoopsvoorwaarden kun je nakijken op onze pagina "Algemene verkoopsvoorwaarden".

Hoe kan ik me inschrijven voor een workshop?

Om je in te schrijven voor een workshop bestaan er verschillende mogelijkheden.
1) Je kan je rechtstreeks online inschrijven via de link Reserveren op onze website. Vind een datum/plaats die je past en volg de betalingsstappen. Bij ontvangst van de betaling krijg je toegang tot je inschrijvingsticket via je plantrekker-profiel.
2) Neem contact op met ons via email (contact@deplantrekkers.be) of telefonisch (02/609.56.66) door ons de datum/plaats van de workshop te melden en we doen het nodige. De betalingsinfo wordt je vervolgens doorgestuurd.

Wat is het niveau van de workshops?

De workshops die we nu geven zijn bestemd voor beginnende klussers. Ze hebben als doel je de theoretische en praktische basis aan te leren zodat je je plan zou kunnen trekken met klein handmatig werk in je huis.
Let op, bepaalde lessen zijn wat meer gevorderd en vragen zekere kennisvereisten om gevolgd te worden (bijvoorbeeld de workshop houtbewerking Meubels maken volgt de workshop houtbewerking De basis). Hetzelfde geldt voor de workshops Sanitair en Elektriciteit. Gelieve de beschijving van de workshops goed na te kijken om je op het juiste niveau in te schrijven.

Wie zijn de docenten?

Al onze leerkrachten zijn zelfstandige professionals uit de sector die gevormd zijn geweest door onze diensten voor het geven van onze workshops. Onze opleiders zijn dus schilders, algemene ondernemers, tegelleggers, schrijnwerkers, enz. en zijn mannen of vrouwen! Je kan er een paar terugvinden in de rubriek “Over ons” van onze website.

Ik heb een cadeaubon ontvangen, wat nu?

1/ Bekijk onze volledige kalender op de pagina Reserveren van onze website om een datum van een workshop te kiezen.
2/ Stuur ons je cadeaubon door via email (contact@deplantrekkers.be) met melding van de workshop die je gekozen hebt. We zullen je vervolgens met plezier inschrijven voor de workshop van je keuze.
Al onze cadeaubonnen zijn vanaf de datum van aankoop één jaar geldig.

Ik heb een workshoppack gekocht, hoe moet ik mijn plaatsen reserveren?

Ga naar de pagina reserveren om één of meerdere workshops te kiezen. Klik op "Mijn pack gebruiken" op de workshop van je keuze. Je kredieten zullen automatisch worden afgeteld.
Je kunt ons ook de gekozen data overmaken via mail (contact@deplantrekkers.be) of telefonisch (02/609.56.66). Als je de workshops niet allemaal tegelijkertijd wenst te reserveren, geen probleem, je kan ze ook afzonderlijk reserveren.
Al onze packs zijn vanaf de datum van aankoop één jaar geldig.

Kan ik de betaling van een workshoppack spreiden?

We kunnen totaal begrijpen dat de betaling van een workshoppack in één keer moeilijk kan zijn. Als je een betalingsplan wenst om de betaling van een workshoppack te spreiden over verschillende weken dan kunnen we samen een akkoord vinden. Gelieve ons op te bellen op 02.609.56.66 of ons een mail door te sturen (contact@deplantrekkers.be).

Van waar is de naam de “Plantrekkers” afkomstig?

De Plantrekkers lag aan de oorsprong van een organisatie gelanceerd door twee (oud)studenten van Louvain-La-Neuve Noémie Nélis en Pierre-Yves Orban. Als kinderen van gescheiden ouders hadden ze als idee om klusworkshops te organiseren voor alleenstaande vrouwen om hen te helpen hun plan te leren trekken in dagelijkse manuele klusjes.
Omdat ze merkten dat ook mannen geïnteresseerd waren in deze opleidingen hebben ze spoedig de workshops voor iedereen toegankelijk gemaakt: geen seksisme!
Het idee van de Plantrekkers is overgenomen door Stéphanie & Lucie in maart 2015 om de workshops overal in België te kunnen geven.

Ik zou een workshop willen volgen maar alleen met mijn vriendinnen/vrienden, is dat mogelijk?

Natuurlijk! We hebben verschillende groepsformules gaande van de klassieke workshop voor -je vrienden en jou-/-een teambuilding- in een zaal naar keuze tot het multithemaspel. Ga voor meer informatie naar onze pagina “Groepaanbiedingen” of stuur on een mail via contact@deplantrekkers.be om ons je idee voor te stellen. We staan open voor alles!

Wat gebeurt er als ik me verwond tijdens een workshop?

Het is voor ons onmogelijk om een verzekering te sluiten voor alle deelnemers. Zoals vermeld staat in onze algemene verkoopsvoorwaarden die je accepteert als je online een workshop bestelt, is onze organisatie niet verantwoordelijk voor lichamelijke of materiële schade tijdens een workshop. In geval van ongeluk moet je dus worden verzekerd door uw eigen medische verzekering/mutualiteit.
Dit gezegd hebbende, al onze workshops bevatten een theoretische uitleg van de essentiële veiligheidsregels en onze docenten letten altijd goed op of de deelnemers op een behoedzame manier de eventuele elektrische machines gebruiken tijdens de workshop.

Wat gebeurt er als ik iemand anders verwond tijdens een workshop?

We hopen natuurlijk dat dit nooit gebeurt. Zoals uitgelegd voor de vorige vraag bevatten al onze workshops een theoretische uitleg van de essentiële veiligheidsregels en onze docenten letten altijd goed op of de deelnemers op een behoedzame manier de eventuele elektrische machines gebruiken tijdens de workshop.
Als het zich toch voordoet, is het noodzakelijk dat je zoals elke goede huisvader, een familiale verzekering contracteert of een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering die de lichamelijke en materiële schade dekt die je voor derden kan laten gelden buiten professionele activiteiten.

Ik ben jonger dan 18 jaar, ben ik welkom?

Natuurlijk! Elke klusserleerling vanaf 14 jaar is welkom. We vragen wel aan de jongeren tussen 14 en 16 jaar om samen met hun ouders naar de workshops te komen. Weet wel dat de meerderheid van onze deelnemers tussen 25 en 65 jaar oud zijn.

Geen antwoord op je vraag?


Neem contact met ons op via mail (contact@deplantrekkers.be) of telefonisch (02.609.56.66 ). We zullen je vraag met plezier beantwoorden.

Houd jezelf op de hoogte: